Googlede Ara

AĞRISIZ DOĞUM NASIL OLUR - ANESTEZİ İLE DOĞUM SAĞLIKLI MI - PRENSES DOĞUM NEDİR NASIL YAPILIR


- Reklamlar -
prensez doğum nedir, prenses doğumnasıl yapılır, epidural anestezi nedir, epidural anestezi nasıl yapılır, epidural anestezi ile doğum nasıl yapılıyor, epidural anestezi yöntemi ile doğum sağlıklımıdır, prenses doğum yapma zararları nelerdir, epidural anestezi doğum, epidural doğum nedir, ağrısız doğum nasıl yapılır, uyuşturularak doğum yapılır mı, ağrısız doğumda uyuşturma var mı, belden aşağısını uyuşturarak doğum yapılabiliniyor mu, belden aşağı uyuşturularak ağrısız doğum olurmu,


Anne adaylarının hemen hemen hepsinin korktuğu ve çekindiği doğum anındaki ağrılar ve sancılardır. Kaçıncı bebek olursa olsun her doğumda ki ağrılar ve sancılar aynıdır. Çocuk yapma fikrine başlayan çiftlerin ilk başlarda yapılan hesaplarının başında gelen doğum ağrıları çoğu kez çocuk yapmaktan vazgeçilme sebeplerinden biridir.

Sağlık konusunda her gün bir yenilik yaşanan dünyamızda anne adaylarının, doğum ağrılarından ve doğum anından korkan, ağrı çekmek istemeyenlerin genelde tercih ettikleri yol ise epidural anestezi ile ağrısız doğum yöntemidir. Halk arasında prenses doğum olarak bilinen epidural anestezi yöntemi anne adayının belden aşağı kısmana anestezi uygulayarak yapılan ve ister sezaryen, ister normal doğum yapma imkanları sağlamaktadır.

Peki Epidural Anestezi Nasıl Yapılır?
Epidural Anestezi Zararları Yararları Nelerdir?
Prenses Doğum Nedir, Nasıl Yapılır?


Epidural Anestezi Prenses Doğum Nedir Nasıl Yapılır

Epidural anestezi, anne adayının bel bölgesinden ağrı iletimini durduran bölgesel anestezidir. Bu yöntemle hem normal hem de sezaryenle doğum yaptırılabiliyor.
Anne adayı yan yatar. Oturur pozisyondayken sırtında uygulama yapılacak bölge, antiseptik bir sıvı olan batikon ile silinir, steril örtüyle örtülür. Cilt ve cilt altı, lokal anesteziyle uyuşturulur. Sonra epidural sahaya yumuşak kateter yerleştirilerek ilaç verilir. İlaç verilmesinden sonraki 15-20 dakika içinde sancılar sona erer ama rahim kasılmaları aynı şekilde devam eder. 

Kateter takılmasındaki amaç, ilk yapılan ilacın etkisi geçince ilave ilaç yapılabilmesi içindir. Burada ayarlanan doz, rahim kasılmaları sırasındaki ağrıyı ortadan kaldırır, kasılmaları azaltmaz, dolayısıyla doğum seyrini etkilemez. Anne adayı, her türlü ihtiyacını görür ancak ağrıyı hissetmez. Bu kateter, doğumdan sonra annenin ağrısı tamamen geçince kolayca çıkarılır.
- Reklamlar -


Kategori: , , , , , , ,

0 yorum

haberler4-blogspot-com yeni-sarkisozleri-blogspot-com