Googlede Ara

TELEVİZYON VE RADYO FREKANSLARI DEĞİŞTİ - YENİ RADYO VE KANALLARIN FREKANSLARI


- Reklamlar -
YENİ TV VE RADYO FREKANSLARI...
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir.
Televizyon ve Radyo frekansları ile ilgili olarak bu güne kadar kullandığımız Türksat 2A uydusu artık değişiyor. 2016 yılının başında ömrünün tamamlanması beklenen Türksat 2A uydusunun yerine başka bir uydu uzaya fırlatılmıştı.

Geçtiğimiz Şubat ayında uzaya fırlatılan Türksat 4A uydusu bütün test aşamalarını geçerek artık yayın hayatına başlayacak. Bu nedenle Türksat 2A üzerindeki tüm radyo ve televizyon frekansları Türksat 4A uydusuna aktarılacak.

Bu frekans aktarma işlemi 18 Eylül de (Yani 17 Eylül'ü 18 Eylül'e bağlayan gece) gerçekleşecek ve yeni yayın sitemine geçilmiş olacak. Bu geçiş işleminde tüm radyoların ve televizyon kanallarının frekansları değişecek.


Peki Radyo ve Televizyon frekanslarındaki değişiklik nasıl giderilecek ve yayınlarda kesilme olacak mı?


Türksat 2A uydusundan Türksat 4A uydusuna aktarılan tüm frekanslar için hiç bir ek anten yada uydu alıcısına gerek yoktur sadece uydu alıcısı güncellemesi ve taraması yapılacak,

Türksat yetkililerinden alınan bilgiye göre uydu alıcılarının üzerinde TKGS logosu bulunanlar hiç bir ayar, yenilik veya tarama yapmadan yeni yayınlara sorunsuz ulaşabilecekler.
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir.
Alıcısında bu TKGS logosu bulunmayanlar ise yeniden uydu alıcısı almasına gerek yok, çünkü logosu bulunmayan ve otomatik güncellemeye uygun olmayan uydu alıcılarında hiçbir sıkıntı yaşamadan manuel tarama yaparak yayınlara ulaşabilecek.


Uydu Alıcılarında Kanalların Taratılmasında;

11844 MHz frekansı,
Dikey V-polarizasyon,
2222 Sembol Oranı,
FEC 3/4 veya 11747 MHz frekansı,
Yatay H-polarizasyon,
27500 Sembol Oranı ve FEC 5/6
değerlerinin kanal tarama menüsünden girilerek 'Şebeke Taraması' yapılması gerektiği vurgulandı.


Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece Doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uyduları ile birlikte) hizmet verecek.



yeni frekans ayarları, frekanslar ne zaman değişecek, televizyon ve radyo frekansları neden değişti, frekanslar neden değişiyor, yeni televizyon frekansları nasıl olacak, frekansları değişen kanallar hangileri, hangi kanalların frekansları değişti değişecek, yeni uydu frekanslarını nasıl güncelleyeceğiz, yeni uydu frekanslarının güncellenmesi, kanal d yeni frekans ayarı, atv, show tv, star, fox tv, sivas tv, kral fm, istanbul fm, alem fm yeni yayın frekansları, kanal ve radyoların yeni frekansları, bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir, uydu ayarları, yeni uydu ayarları, uydu frekans ayarlama nasıl, yeni tv frekanslarını nasıl bulucaz,
- Reklamlar -


Kategori: , , , , , , , , , , ,

1 yorum:

  1. dünya yörüngeden kayıyor, burçların tarihleri değişiyor frekanslar değişiyor ne oluyor hayırdır insallah :(

    YanıtlaSil

haberler4-blogspot-com yeni-sarkisozleri-blogspot-com