TAŞIYICI ANNELİK NEDİR NASIL YAPILIR ŞARTLARI NELERDİR
- Reklamlar -
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir
Şüphesiz her kadının hayalidir bir çocuk sahibi olmak. Kendi canından kanından bir bebeği karnında taşıyıp sonrasında büyütmek bu hemen hemen hepimiz için aynıdır ve kadın yada erkek bir çocuk sahibi olmak ister. Günümüzde çocuk sahibi olmak isteyipte olamayan bir çok çift bulunmaktadır. Çocuk sahibi olamayan çiftlerin çeşitli nedenleri ve detayları illaki vardır. Genellikle çocuk sahibi olamayanların çoğu kısırlıktan dolayı olmayışıdır. Günümüzde tıbbın ilerlemesi ile artık tüp bebek yöntemi ile de rahatlıkla çocuk sahibi olunabiliyor.
Bir de başka neden olan ise kadının rahminin bulunmaması ve ameliyat ile rahminin alınması yada tıbben kadının çocuk doğurma özelliğinin olmayışı bu da çiftler için bir sorundur. Tıp bu soruna da çare bularak böyle durumlar için Taşıyıcı Annelik kavramını geliştirip çiftlere sunmuştur. Taşıyı annelik konusunda fazla bilgi sahibi olmayan çiftlerin son zamanlarda başrollerinde Özcan Deniz ve Hatice Şendil'in oynadığı kaderimin yazıldığı gün dizisindeki taşıyıcı annelik konusu dikkatleri çekmiştir. Sizlere bu yazımızda taşıyıcı annelik nedir, taşıyıcı annelik nasıl oluyor, taşıyıcı annelik hakkında bilgileri paylaşacağız.
Taşıyıcı Annelik Nedir, Nasıl Olur?
Taşıyıcı Annelik tıbbi anlamda aslında bir yumurta naklidir. Evli ve çocuk sahibi olamamış kadının gebelik mahsülünü taşıyacak bir rahminin olmadığı durumlarda evli çiftin erkeğinden alınan spermin, kadından alınan yumurta hücresi ile dışarıda laboratuvar ortamında döllenmesiyle oluşan embriyonun, başka kadının rahmine yerleştirilmesiyle hamile kalan ,bebeği rahminde taşıyan ve doğuran kadına taşıyıcı anne adı verilir.
Taşıyıcı Annelikte Doğan Çocuk Kimin Özelliklerini Taşır?
Taşıyıcı annelik kavramında çocuğun doğduktan sonraki genetik özellikleri yumurtası alınan annenin ve spermi alınan babanın özelliklerini taşıyacaktır.
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir
Bu uygulamayla doğan bebek, taşıyıcı anneden herhangi bir özellik alır mı?
Sadece, onun vücudundaki besinleri ve oksijeni kullanır. Temel besin maddelerini anneden alır ve aynı zamanda annenin içinde bulunduğu bazı psikolojik travmalardan etkilendiği de söylenir. Annenin şiddet ve üzüntü ortamında olmasının, doğacak çocuğu olumsuz etkileyeceğine dair yayınlar var. Annenin AIDS, hepatit ve rubella gibi bazı viral hastalıkları da çocuğa geçer. Bu nedenle, taşıyıcı annenin sağlığının çok iyi kontrol edilmesi gerekmektedir.
Doğan çocuk tıbben taşıyıcı annenin midir, yoksa yumurtayı veren annenin mi?
Tıbbi annelik kavramına göre; doğuranın olmalıdır. Taşıyıcı anneliğin amacı; rahmi olmayan kadının başkasının rahmini kullanarak çocuk sahibi olmasıdır. Bunun tek yolu, sağlıklı bir kadının rahmini kullanmaktır. Taşıyıcı anneliğe genelde eleştirel gözle bakılıyor olsa da bu uygulama aslında genç yaşta kanser ya da tüberküloz olup rahmini kaybeden kadınlar için çok büyük bir umuttur.
Taşıyıcı Annelik Ne Gibi Durumlarda Yapılır?
1- Kadının yumurtası vardır, fakat gebelik için tıbbi engelleri bulunmaktadır.Genç yaşta rahmi alınmak zorunda kalınmış veya tıbbi nedenlerle gebeliği müsaade edilmeyen kadınlarda taşıyıcı annelik düşünülmelidir.Gebe kalamayan veya gebe kalması mümkün olmayan ama yumurta hücresi olan kadınlarda bebek sahibi olabilmelerine olanak sağlayan taşıyıcı anneliği anlatmak gereklidir.
Kadından alınan yumurta hücresinin erkekten alınan sperm ile döllendikten sonra oluşan embryo rahmi ilaçlarla hazırlanmış taşıyıcı anneye yerleştirilir.
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir
2- Kadının yumurtası da yoktur,bu durumda yumurta hücresi taşıyıcı anneden alınabileceği gibi üçüncü bir kişiden de alınabilir.Yumurta ,taşıyıcı anneden alınmış ise bu durumda taşıyıcı anne genetik olarak ta bebeğin annesidir. Taşıyıcı anne gebelik boyunca normal bir gebe nasıl takip edilirse o şekilde takip edilir ve doğumu gerçekleştirilir. Hastane kayıtlarında bebeğin annesi taşıyıcı kadın olacaktır. Doğan bebeğin genetik olarak yumurtası alınan kadının ve spermi alınan erkeğin özelliklerini taşıyacaktır.
taşıyıcı annelik nedir, taşıyıcı annelik nasıl olur, taşıyıcı annelik hakkında bilgi, taşıyıcı annelik nasıl yapılır, taşıyıcı annelikte cinsel ilişki oluyormu, taşıyıcı annelik cinsel ilişkiyle mi yapılıyor, taşıyıcı annelik ne demek, taşıyıcı annelik özellikleri neler, kadermin yazıldığı gün dizisi taşıyıcı annelik nedir, özcan denizin dizisindeki taşıyıcı annelik konusu nedir, taşıyıcı annelik yasal mı, taşıyıcı annelik türkiye de yasal mı,taşıyıcı annelikte çocuk nasıl oluyor, taşıyıcı annelikte çocuk hangi kadının özelliklerini taşıyor, taşıyıcı annelikte çocuk taşıyan anneninmi yumurta veren annenin mi özellikleri sahip olur, taşıyıcı annelikte doğan çocuk kime benzer, taşıyıcı annelikte doğan çocuk kimin olur, taşıyıcı annelik dinen caizmidir, taşıyıcı annelik dinen yapılabilirmi,
Kategori: doğum, hamile kadınlar, hamilelik, kaderimin yazıldı gün dizisi, sağlık, taşıyıcı anne, taşıyıcı annelik, taşıyıcı annelik nedir, yaşam
Değerli kardeşimiz,
YanıtlaSilŞimdiye kadar hemen hemen bütün İslam alimleri, normal yoldan çocuk sahibi olamayan eşlerin, kocanın spermi ile karısının yumurtasının dışarıda döllenerek kadının rahmine yerleştirilmesi; ya da kocanın sperminin mikroenjeksiyon yöntemiyle hanımının rahmine ulaştırılarak çocuk sahibi olmalarının caiz olacağına; tüp bebek uygulaması belirlenen bu standartların dışına çıkıldığı ve araya yabancı unsur sokulduğu; yani sperm, yumurta ve rahimden biri karı-koca dışında başka bir şahsa ait olduğu takdirde caiz olmamaktadır; çünkü meşrû bir çocuğun, gerek sperm ve yumurta, gerekse rahim bakımından nikâhlı karı-kocaya ait olmasında İslam Dini’nin genel prensipleri bakımından zaruret vardır. (Diyanet İşleri Başkanlığı)
Taşıyıcı annelik, İslâm dininin meşru evlilik hukuku ve buna bağlı diğer haklar açısından değerlendirildiğinde, kocayla nikah bağı bulunmayan yabancı bir kadın tarafından gerçekleştirilirse, pekçok sakıncası dolayısıyla meşru ve caiz görülemez. Taşıyıcı anne ile sperm ve yumurtası dışarıda döllenen karı-koca ve doğan çocuk arasında ileride bir takım sakıncalı ilişkiler ve durumlar ortaya çıkabilir. Çocuğun aitliği (nesebi) açısından para ilişkilerine, gönül ilişkilerinden tehdit ve cinayete kadar bir takım başlangıçta hiç mi hiç beklenmeyen, ama zamanla kendini gösterebilecek, arzu edilmeyen ve hatta tehlikeli durumlar ortaya çıkabilir. (Vecdi Akyüz)
Bu açıdan bakıldığında yumurta kendisine ait olmasa da bir kadının taşıyıcı annelik yapması caiz olmaz.