Googlede Ara

TÜP BEBEK YÖNTEMİ VE MASRAFLARI NE KADAR - TÜP BEBEĞİ SİGORTA KARŞILIYOR MU?


- Reklamlar -
TÜP BEBEK YÖNTEMİ MASRAFLARI NE KADAR...
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir.
Bilindiği üzere tüp bebek yöntemi ile bebek sahibi olmak isteyen çiftlerin tedavi sürecinde harcadıkları masrafları devlet karşılamıyordu. Fakat sosyal güvenlik kurumunun 4 yıl önce çıkardığı ve uygulamaya koyduğu kanun ile tüp bebek yöntemi ile çocuk sahibi olmak isteyenlerin hastane ve tedavi masraflarının belli bir miktarını karşılamaktadır. Tüp Bebek tedavisi devlet hastanelerinde ve özel tüp bebek merkezlerinde de yapılmaktadır. Bebek sahibi olmak isteyen çiftler tüp bebek merkezlerinde tedavi görmek istemeleri halinde, o merkezin SGK Sosyal Güvenlik Kurumu ile anlaşması olmaktadır. Tüp bebek tedavisi sadece hastanede olan bir tedavi yöntemi değildir. Anne adayının evde uygulayabileceği ilaçlar ve iğneler vardır. Bunları anne kendi evinde yapmaktadır. Bir çok test ve tahlilin yapıldığı tüp bebek yöntemi bu yüzden oldukça pahalı bir tedavi yöntemidir.

Tüp Bebek ile çocuk sahibi olmak isteyen çiftleri en çok endişelendiren konulardan bir tanesi de budur. Tüp bebek yöntemi toplam kaç para tutuyor, tüp bebek masraflarını sigorta karşılıyor mu, tüp bebek tedavisi ve ilaç fiyatları ne kadardır gibi soruları merak etmektedirler. Sizlere bu yazımızda tüp bebek yönteminin masraflarının toplamda ne kadar olduğu ve masrafları sigorta karşılıyormu sorularının cevapları hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.


2014 Yılı Tüp Bebek Maliyeti Ne Kadar?
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir.
Tüp bebek tedavisinin maliyeti bu sene, yani 2014 senesinde de geçmiş senelere nazaran büyük bir artış göstermemektedir. 2014 yılının en büyük farkı SGK’dan tüp bebek tedavi raporu alan hastalar için oldu. Özel tüp bebek tedavi kliniklerinde ücretli hasta maliyeti 4000-5500 tl arası değişebilmektedir.
İlaçlar, testler gibi ek ihtiyaçlar da eklendiği zaman bu fiyat 6000-9000 tl’ye kadar çıkabilmektedir. Ultrason muayenesi, yumurtalıkların takip edilmesi için 2-3 kere yapılır. Yumurta takibi de yumurtaların özel kataterlerle kısaca OPU uygulanarak alınması tüp bebek fiyatlarının içinde dahil olan hizmetlerdendir. Buna, yumurtaların laboratuvar ortamında döllenmesi (IVF), döllenen embriyoların anne adayının rahmine transfer edilmesi de dahildir.


Tüp Bebek Tedavisi İçin Kullanılan İlaçların Fiyatları

Tüp bebek tedavisinde anne adayına hangi ilaçların kullanılacağının belirlenmesi için adetin 2 günü yapılan kan testinde yumurtalıkların rezerv durumuna bakılır. Eğer anne adayının rezerv durumu iyiyse, tedavide kullanılacak ilaçların fiyatları 750- 1000 arası değişebilir. Yumurta rezervleri iyi değil ve sayısı az ise, anne adayının yaşı ilerlemiş ise, yumurtaların uyarılması adına daha fazla ilaç kullanımı gerekir. 
Dolayısıyla tüp bebek tedavisi ilaçları haricinde bu masraf, 2000-3000 arası olabilir. Mikro tese uygulamasının maliyeti 2000tl -3500tl arasında bir fiyatlandırmaya tabii tutulur. IMSI, EMBRİYOSKOP, GEBELİK AŞISI gibi hastaya uygulanacak olan bazı işlemler, bazı merkezlerde ek masraf olarak hastaya gösterilebilir. Kişilerin bu uygulamalar için ek ücret ödemeleri gerekip gerekmediğini muhakkak sorması gerekir.


Tüp Bebek Tedavileri Sigorta Tarafından Nasıl Karşılanır?
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir.
SGK tarafından tüp bebek maliyetlerinin bir kısmı karşılanmaktadır. Tüp bebek yöntemi, bazı şartların yerine getirilmesi halinde SGK tarafından karşılanmaktadır. Bunlar:

- Yapılan tıbbi tedaviler ardından normal şekillerde bebek sahibi olamadığının ve yalnızca yardımcı üreme tedavi yöntemleri sayesinde bebek sahibi olabileceğine ilişkin sağlık kurulu raporu olması.
- Anne adayının 23 yaşını doldurmuş, 40 yaşından gün almamış olması,
- Tedavinin uygulandığı merkezin Sağlık Kurumu ile sözleşmeli olması,
- En az 5 yıldır genel sağlık sigortalısı ya da bakmakla sorumlu olunan kişi olup, 900 gün genel sağlık sigortası prim gün sayısının olması
- Son 3 yıl içinde diğer tedavi yöntemlerinden netice alınamamış olduğunun kurumla sözleşmeli sağlık hizmeti sunucusu sağlık kurulları tarafından belgelenmesi, kanıtlanması, gibi şartlar yerine getirilerek gerekli kuruluşlardan rapor alınabilir, maliyetin karşılanması sağlanabilir.


Tüp Bebek yöntemi ile ilgili yukarıda verilen fiyatlar ve tahminler tüpbebeknedir.com sitesine aittir.



tüp bebek yöntemi, tüp bebek yöntemi nasıl yapılıyor, tüp bebek masrafları ne kadar, tüp bebek ilaç fiyatları, tüp bebek yöntemi nerede yapılıyor, en iyi tüp bebek merkezleri neresi, zeynep kamilde tüp bebek yapılıyor mu, zeynep kamil tüp bebek merkezi, tüp bebek tedavi süresi ne kadar, tüp bebek yöntemi kaç ay sürüyor, tüp bebek toplamda kaç para tutuyor, tüp bebek yaptırmak riskli mi, tüp bebek hakkında merak edilenler, tüp bebek tedavisi ilaç fiyatları nekadar, 2014 tüp bebek fiyatları, 2014 tüp bebek masrafları kaç para, tüp bebek ilk seferde tutuyor mu, tüp bebeğin ilk seferde tutması için neler yapılmalıdır, tüp bebeği sigorta karşılıyor mu, sigorta tüp bebek yönteminin ne kadarını karşılıyor, tüp bebek ilaçları nereden alınıyor, tüp bebek ilaçları nelerdir, tüp bebekte aşılama dönemi, tüp bebek tedavi dönemi, 
- Reklamlar -


Kategori: , , , , , ,

0 yorum

haberler4-blogspot-com yeni-sarkisozleri-blogspot-com