Googlede Ara

SÜLEYMAN ŞAH KİMDİR - SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ NEREDEDİR


- Reklamlar -
SÜLEYMAN ŞAH KİMDİR...
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir
Son zamanlarda tüm dünyanın gündeminde olan ve bütün dünya ülkeleri ile çözüm aranan, herkese tehdit unsuru olan Irak Şam İslam Devleti IŞİD ordusu konusu hala gündemde olmaya devam ediyor. Günlerdir konuşulan ve izlenen olaylar artık herkesin ortak noktası haline gelmiştir. IŞİD ordusunun Suriye ye yaptığı saldırılar sonucu ülkemize binlerce Suriyeli sığınmıştır.

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD) ordusunun Suriye de yaptığı ve yapmaya devam ettiği katliamlar ve savaş artarak devam etmektedir, IŞİD ordusu
Suriye ye girerek meydan okumaya devam ederken Suriye de bulunan Süleyman Şah Türbesi ile ilgili de tehditlerde bulunmuştur. Türkiye'nin kendi sınırları içerisinde olmayan ve Türk toprağı olarak sayılan Süleyman Şah Türbesi Suriye'de bulunmaktadır. IŞİD'in Süleyman Şah türbesi tehditinden sonra bir kez daha gündeme gelen türbe, olası bir müdahaleye karşı sınırda Türk askerleri hazır bekletilmektedir. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Süleyman Şah türbesi ile ilgili olası bir yanlışta Türkiye'nin yapacakları bellidir diyerek açıklama yapması ile kimilerimizin aklına Süleyman şah türbesi neden bu kadar önemli, Süleyman şah kimdir, süleyman şah türbesi tam olarak nerdedir gibi bir çok sorular sorulmaktadır.

Sizlere bu yazımızda Süleyman Şah Türbesi ile ilgili merak edilenleri ve Süleyman Şah'ın kim olduğu hakkında bilgiler vermeye çalışacağız.


Süleyman Şah Kimdir ve Süleyman Şah Türbesi Nerdedir?

Süleyman Şah Türbesi ile Süleyman Şah Saygı Karakolu ve bulunduğu alan Suriye'nin Halep ilinin Karakozak Köyü sınırları içerisinde bulunan ve Türkiye'nin kendi sınırları dışında sahip olduğu tek toprak parçasıdır.

Süleyman Şah Türbesi'nde Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu ve ilk padişahı, Osman Gazi'nin dedesi ve Ertuğrul Gazi'nin babası Süleyman Şah'ın ve iki askerinin naaşları bulunmaktadır



Süleyman Şah Kimdir?
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir
Süleyman Şah Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu ve İlk Padişahıdır. Süleyman Şah veya Süleyman Şah Kaya Alpoğlu olarak bilinen, Ertuğrul Gazi'nin babası, Osman Gazi'nin dedesidir. Oğuzların Kayı boyundandır. Doğum yeri ve tarihi hakkında kesin bilgiler yoktur.

12. yüzyılın sonlarında doğduğu ve Kayı boyunun reisi olduğu bilinir. Moğol hükümdarı Cengiz Han’ın Orta Asya’daki istilâsı üzerine, 13. yüzyılda Türkistan’dan batıya doğru göç etmeye karar vermiştir. Türkistan'dan 50.000 kişiyle Kuzey Kafkasya üzerinden Doğu Anadolu'ya gelerek, 1214'te Erzincan ve Ahlat taraflarına yerleşti. Aynı boya mensup bazı aşiretler de Diyarbakır, Mardin ve Urfa'ya yerleştiler.



Süleyman Şah Ne Zaman Ölmüştür?

Büyük Selçuklu Devleti Sultanı Alp Arslan’ın Malazgirt Zaferi’nden sonra yeni vatan edinmek maksadıyla batıya yönelen Oğuz boyları arasında Süleyman Şah önderliğindeki Kayı Boyu da bulunmaktaydı.
Süleyman Şah, yeni yurt aramak üzere çıktığı bu yolculukta Halep yakınlarındaki Caber Kalesi’ne gelir ve Fırat Nehri boylarına yerleşir. Buradan tekrar yeni yurt aramak üzere yola çıkar, ancak 1086 yılında Fırat Nehri’nin karşı kıyısına geçmeye çalışırken muhafızları ile birlikte Fırat sularında boğulur. Süleyman Şah’ın naaşı ve iki askeri Caber Kalesi eteklerine bir kümbete defnedilir.
bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir
Osmanlı İmparatorluğu döneminde imparatorluk sınırları içerisinde olan mezarın bulunduğu yere bir türbe yapılarak buraya “Türk Mezarı” adı verilir. Türbe ve Caber Kalesi, Osmanlı İmparatorluğu yıkılınca Fransız Suriye Mandası sınırları içerisinde kalmıştır.
21 Ekim 1921 tarihinde Türkiye ile Fransa hükûmetleri arasında imzalanan Ankara Antlaşması'nın 9. maddesi ve 24 Temmuz 1923 Lozan Antlaşması'nın 3. maddesi gereğince Caber Kalesi ve türbe müştemilâtı ile berâber Türkiye Cumhuriyeti toprağı olarak kabul edilmiş ve Türkiye'ye burada asker bulundurma ve bayrağını çekme hakkı tanınmıştır.



Süleyman Şah Türbesi Ne Kadar Büyüklükte Bir Alanda

Prof. Dr. Ünal Demirarslan tarafından 1975’te inşa edilen yeni türbeye, Süleyman Şah Saygı Karakolu eklendi. Alanın yüzölçümü yaklaşık bir futbol sahası kadar: 8 bin 797 metrekaredir.



Süleyman Şah Türbesinde Kaç Asker Var

Yakın zamana kadar türbeyi Şanlıurfa 20. Zırhlı Tugay’a bağlı bir subay ve 10 erden oluşan 11 kişilik ‘Saygı Kıtası’ koruyordu.

Türbeye yönelik saldırı tehdidinin artmasının ardından asker sayısı ilk aşamada 25’e daha sonra ise 36’ya çıkarıldı.



süleyman şah, süleyman şah türbesi, süleyman şah kimdir, süleyman şah türbesi nerde, süleyman şah neden bu kadar önemli, süleyman şah hakkında bilgi, süleyman şah ne zaman ölmüştür, süleyman şah türbesi resimleri, süleyman şah türbesi tam olarak nerdedir, süleyman şah türbesinde toplam kaç asker yer alıyor, bu yazı www.songuncel.blogspot.com'a aittir, süleyman şah nasıl ölmüştür, süleyman şah osmanlının kurucusu mu, osmanlı devletini süleyman şah mı kurdu, süleyman şahın neden türbesi vardır, süleyman şahın oğlu kimdir, osmanlı devletinin kurucusu kimdir, osmanlı devletinin ilk padişahı kimdir, süleyman şah kaç yıl yaşamıştır, süleyman şah türbesi bilgileri, süleyman şah türbesi ne zaman yapıldı, süleyman şah türbesi ne kadar büyük,
- Reklamlar -


Kategori: , , , , , , ,

0 yorum

haberler4-blogspot-com yeni-sarkisozleri-blogspot-com